Nőként a volán mögött- Többet kell teljesíteni az elismerésért

Ismét egy szakmai interjú velem. Megjelent a Fuvarlevél - Fuvarozók lapjában.

Nőként a volán mögött- Többet kell teljesíteni az elismerésért 

Bár a fuvarozó vállalkozások és a férfi kollégák sem zárkóznak el a hölgyektől úgy,  sokan csodálkoznak, ha a kamiont egy nő vezeti. Nincsenek  sokan közülük a pályán, pedig ők is rátermettek. Néhány fizikai akadálytól eltekintve ugyanúgy meg tudják oldani a feladatokat, mint a férfiak. Írásunk kamionozásról, a szakmához szükséges képességekről és nehézségekről – női szemmel.

Sokan azt gondolják , hogy a kamionozás, nehéz, férfiaknak való szakma, az elmúlt 20 évben már halványodtak az előitéletek
A kamiont vezető Szabó Nelli szerint könnyebben elfogadják ma már a nőket a cégek és a kollégák is, bár sokszor csak segédvezetőként és nem teljes értékű gépkocsivezetőként tekintenek rájuk. Mint mondja, az elismerésért még mindig többet kell teljesíteni, mint a férfi kollégáknak.
Nem számít, hogy nő vagy férfi, a szakmai tudás a döntő
Ennek ellenére egyre több nőt foglalkoztatnak a fuvarozó vállalkozások, a legtöbben azonban nem egyedül, hanem párban jelentkeznek, és négykezes járatokon dolgoznak. – Ennek a munkaformának az egyik előnye, hogy a párok együtt lehetnek. A másik, hogy jobban megéri anyagilag. Hiszen úttal járó költség kevesebb, a havi bevétel pedig sokkal kedvezőbb – árulta el lapunknak Takács Julianna, az Ekol Logistics Kft. HR vezetője.
Mint mondja, a cégek a kiválasztás során nem tesznek különbséget a férfi és női jelentkezők között. Ugyanazoknak a szempontoknak kell megfelelni. A személyzetis munkatársak ellenőrzik, van-e a pályázónak érvényes jogosítványa, GKI vizsgája, digitális sofőrkártyája. Ezután számot kell adniuk a tudásukról. Megnézik például, hogy a jelölt tud-e tolatni a pótkocsival, milyen műszaki ismeretekkel rendelkezik, ki tud-e cserélni egy égőt, kutyafejet, vagy légkábelt. - A nők kevésbé tudnak kereket cserélni, mert fizikailag nehéz, de apróbb dolgokat nekik is meg kell csinálniuk.
Tisztában kell lenni például a rakodás szabályaival. Tudni kell, hogy a különböző országokban hogyan viselkedjenek, milyen dokumentumok legyenek nálunk.
A szociológus kamionos
Szabó Nelli végigjárta a ranglétrát, furgonozással kezdte, majd dolgozott 7,5 és 12 tonnás tehergépkocsival is. Élt Angliában, ahol jobbkormányos nyerges szerelvényt vezetett. Volt belföldes gépkocsivezető is, de a nemzetközi pálya jobban vonzotta. - A gépkocsivezető szakmát édesapám szerettette meg velem. Ő gépkocsivezető szakoktató volt. Vitt magával az IFÁ-val, később az autódaruval, közben játékosan tanított a KRESZ-re és a vezetéselméletre. Kereskedőnek tanultam, de az első munkahelyemen már gépkocsivezetőként dolgoztam, hivatásos jogosítványt szereztem – meséli a kezdetekről. Akkoriban még csak néhány nő dolgozott Magyarországon hivatásos gépkocsivezetőként, ezért pár év után váltott. Gépjárművezető szakoktatói oklevelet szerzett és évekig tanított KRESZT, és gépjármű vezetést Közben főiskolára járt, szociológia szakon végzett. Létrehozta a szociologia.eu honlapot és a Szociológia Mindnkinek nevű Facebook oldalt. Több nemzetközi gépkocsivezetővel és fuvarozó vállalkozásokkal készített kutatása is van. Jelenleg a www.kisaetr.hu szakmai oldalnak társszerzője.
Hat éve kamionozik újra. Ha kamionosként járja a világot, akkor is szociológusként szemléli. Nemcsak a látnivalókat fényképezi le, hanem a szegénységet, a hajléktalanságot is dokumentálja. – Harminc országban jártam, minden országnak megvan a szakmai sajátossága. A Balkánra nem megyek szívesen , nem szakmai okból, a lelkem szenved attól, amit ott látok. Többször is készítettem mélyinterjút szegénységben, mélyszegénységben éló emberekkel , jártam a leszakadó térségekben , nem idegen ez a terem, mégis megvisel, amit Romániában, Bulgáriában vagy Görögországban látok. Sajnos Magyarországon is egyre több vidék hasonlít ezekre, pedig inkább az Alpesi vagy a skandináv térség lenne a követendő példa- fogalmazott.
Vezetés - nők kontra férfiak
Takács Julianna és Szabó Nelli is egyetért abban, hogy a nők ugyanolyan jól vezetnek, mint a férfiak. Egyaránt van közöttük ügyes, tehetséges, akinek könnyen megy az elméleti és gyakorlati rész. De van mindkét nem esetében olyan, aki csak sok gyakorlati óra után, nehezen sajátítja el a vezetés technikai részét. - -Ez nem genetikailag kódolt! Az a nő, aki fél személygépkocsit vezetni, nem jön kamionosnak sem. Aki viszont kamiont vezet, ügyes, előrelátó, nyugodtabb vezető, mint a férfiak – emelte ki Szabó Nelli.
Kiből lesz jó gépkocsivezető?
Ehhez a munkához elengedhetetlen a nyugodtság, rugalmasság, a változó körülményekhez való alkalmazkodás. – Bármi történhet, ami miatt a sofőr nem tud a tervezett időben megérkezni valahová és hazaérni. Át kell tudnunk szervezni a menetrendjét. Nem eshet pánikba, ha két órát várakoznunk kell valahol, vagy ha szervezési hibából adódóan nem jól jelentették le az árut.Van, hogy egész nap vagy éjszaka úton kell lenni, és egy másodpercre sem lankadhat a figyelmünk magyarázta Takács Julianna
Szabó Nelli szerint fontos még a monotónia tűrés, a jó tájékozódó képesség, az együttérzés és az elkötelezettség. A mindennapi életet könnyíti meg egy világnyelv ismerete, a kalandvágy és a problémamegoldó képesség is. Úgy véli, a nők kevesebbet panaszkodnak, és inkább elfogadják a szakma sajátosságait. És miként az élet több területén igaz, a hölgyek precízebbek, igényesebbek, a figyelemmegosztásban is jobbak, mint a férfiak. A HR munkatárs szintén úgy látja, a kolléganők többsége rátermett, sőt, sok esetben rugalmasabbak, mint a férfiak.
Nehézségek, amivel szembe kell nézni
- A nők néhány fizikai akadálytól eltekintve ugyanúgy meg tudják oldani a feladatokat, mint a férfiak. Valóban nehezebb egy nőnek a ponyvázás, vagy a raklapok emelgetése, de a kamion vezetésével nagyszerűen elboldogulnak. A tolatás és a kerékcserét boncolgató kérdések idejét múltak. Mindent meg lehet tanulni, és mindenre van megoldás. Egy férfi kereket cserél, egy nő pedig tudja, kit kell felhívni, ha baj van – szögezte le Szabó Nelli. Mint mondta, nőként, ami több szervezést és toleranciát igényel, az a fürdő és a mosdó esetleges hiánya, ám ezek a helyzetek is megoldhatók. Emellett hátrányként említette még, hogy jobban, kritikusabban figyelik a férfiak mit és hogyan tesz
Takács Julianna hozzáfűzte: előfordulhat, hogy pihenőidőben egy parkolóban 24 óráig összezárva kell lenni 30 férfival. - A legtöbb férfi kolléga becsüli és tiszteli női sofőröket, de nem mindenki. Apróbb atrocitásokra fel kell készülni, ráadásul a nagyobb parkolókba bárki bemehet, ami akár veszélyes is lehet – hívta fel a figyelmet a HR vezető.
Nem egy családbarát szakma
Ugyanakkor a nőket és a férfiakat egyaránt érintő probléma, hogy a kamionozást nehéz összeegyeztetni a magánélettel. Van, aki kéthetente jár haza hétvégére, van, aki három hét után egy hétre.
- Ez nem az a szakma, amikor valaki 8-9 órás munka után este együtt vagyunk a családunkkal – fogalmazott Takács Julianna. Lehet, hogy lemaradunk a gyermek óvodai fellépéséről, ballagásáról, ezt egy megértő partnernek tolerálnia kell. A gyermeknevelés nem egyszerű, mindenképpen segítségre van szükség hozzá. Szabó Nelli szerint nem véletlen, hogy sok nő vagy a családalapítás előtt kamionozik, vagy akkor kezdi el ezt a szakmát, amikor a gyerekek már elköltöztek otthonról. Így nagyobb a szabadság és kevesebb a kötelezettség.
A kamionozás egy életforma
Szabó Nelli azt mondja, a mai modern vezetéstámogató rendszereknek köszönhetően nagyon kényelmes a gépkocsivezetők munkája a volánnál, szinte már unalmas. A munkájában azt szereti, hogy úton lehet, világot láthat.
Takács Julianna szerint ezt a szakmát össze sem lehet hasonlítani egy irodai munkával. A gépjárművezetés ugyanis egy életforma. Mint mondja, hozzáállás, személyiség kérdése, hogy ki mit hoz ki belőle. Ha van rá igény, hogy körülnézzünk és tapasztalatokat gyűjtsünk egy országban, ahol járunk, akkor nagyon vonzó lehetőség mindazoknak, akik erről álmodoznak.
 
Szilágyi Katalin